Új frizura és a flottakezelésről szerzett információim

Két héttel ezelőtt fodrászhoz mentem, hogy végre új hajszínem legyen, mert a régit már eléggé untam. Idáig világosabb színűre festettem, mint az eredeti, most viszont inkább szerettem volna, ha visszakanyarodunk a sötétebb árnyalatok felé.

Hamarabb érkeztem, mint a megbeszélt időpont, ezért volt időm egy kicsit átböngészni a szalonban fellelhető újságokat és magazinokat. Volt köztük régebbi újság, de volt olyan is, ami még elég friss volt. Gondoltam, gyorsan átlapozom őket, míg van időm. Szinte mindegyikben ugyanazt találtam, fogyókúrás tippek, sminkelési tanácsok, divat, stb. Mindegyik női magazinban ugyanazt megtaláltam, így sajnos elég hamar túl is estem a dolgon. Azonban találtam néhány férfiaknak szóló magazint is, ami tele volt gazdasági, informatikai és sportcikkekkel. Na, gondoltam, ideje, hogy ezeket is elolvassam, mert még rengeteg időm volt. Szerencsére akkor már a fodrászszékben ültem, így már csak pár óra unalom várt rám. Szeretek fodrászhoz járni, de általában mindig olyan időpontokban megyek, amikor nagyon fáradt vagyok és csevegni sincs sok kedvem, viszont magam elé bambulni sem szeretek, mert akkor megöl az unalom.

Így hát megfogtam azt a pár újságot, úgyis kíváncsi voltam, milyen cikkek lehetnek azokban az újságokban. Egész érdekesek voltak, még a figyelmemet is lekötötték a különböző tudományos cikkek, bár kötve hiszem, hogy sok mindent megjegyeztem volna belőlük, amilyen fáradt voltam akkor. Viszont megakadt a szemem egy kisebb cikken, ami a flottakezelésről szólt.

Megkérdeztem a lányokat a szalonban, hogy ők tudják-e, mit jelent a flottakezelés, és meglepődtem, mert páran nagyjából sejtették, hogy mi lehet az. Azt is csak onnan tudták, hogy a férjük a cégüknél is alkalmazza ezt a szolgáltatást. Kíváncsi voltam, hogy pontosan, miről is lehet szó, ezért elolvastam a cikket. Sok minden kiderült, amiről nekem fogalmam nem volt, és csodálkoztam is, hogy, ha ez ennyire jó és megkönnyíti a cég életét, akkor miért nem hallani erről olyan gyakran. Vagy csak engem került el idáig ez az információ, nem tudom, de rögtön eszembe jutott, hogy felhívom az apukámat, amint hazaértem, és megkérdezem, hogy ő hallott-e már erről, ugyanis neki is van cége.

Amikor végre kész lett az új frizurám, és hazamentem, felhívtam az apukámat, hogy beszámoljak neki az új információkról, amit szereztem. Neki nem mondtam újat, hiszen ő tudta, mi az a flottakezelés, és azt is elmondta, hogy ő is ezt a szolgáltatást használja már régóta, és tényleg igaz, amiket olvastam róla.

Volt olyan eset, amikor rövid időn belül szüksége lett volna apukámnak csereautóra, és azt hitte ez nem lehetséges, de tévedt. A szakemberek ebben is tudtak neki segíteni, és nem kellett heteket várnia a csereautóra. És ami a még jobb, hogy ehhez az egészhez még hitelt sem kellett felvennie. Így aztán végül nem én meséltem neki a flottakezelésről, hanem ő mesélt a tapasztalatairól, amit jó volt hallani, mivel nagyon is meg van elégedve a szolgáltatással.

Utána próbáltam rátérni az új frizurámra, hogy milyen jó lett, milyen színt választottam, de hát nem túlzottan sikerült, mivel a végén már kilyukadtunk ott, hogy ő milyen autót szeretne venni a közeljövőben, és miért. Próbáltam viccesen rákérdezni, hogy akkor a mostani autójával mit szeretne csinálni, esetleg odaadja-e nekem, de nem jártam sikerrel. Marad a busz és a metró, ha el szeretnék jutni valahova. Pedig két hét múlva születésnapom van, milyen szuper ajándék lett volna.

Helyette mit kaptam? Apukám előfizetett nekem arra az újságra, amit még a fodrásznál olvastam. Ez aztán a meglepetés!