Tarka-barka kreatív cipő az iskolai alkotópályázatra

A kislányomat, Lucát szerencsére nagyon ügyes kezekkel áldotta meg a sors. Folyton barkácsol, fest, rajzol, hajtogat, valamint a kreatív játékok is nagyon lekötik a figyelmét. Én is hobbifestő vagyok, ezért nem is csodálkozom rajta, hogy őt is megragadta ez a művészeti ág. Gyakran nézegeti a falon és a polcokon függő egyedi festményeimet, köztük a saját portréját is, amit néhány éve készítettem róla.

kreatív játékok

Nem is volt kérdés, hogy rajztagozatos általános iskolába fogjuk járatni. Itt minden nap volt rajzóra és nagyon kreatív ötletekkel álltak elő a tanító nénik, Luca mindig boldogan hordta haza a saját készítésű holmikat az iskolából. Külön tanórát szánt az iskola a rajzolásra, a kézműveskedésre, barkácsolásra és dekorációkészítésre.

Egyik nap azzal a hírrel jött haza a kislányom, hogy az iskolában kreatív pályázatot hirdettek: egy tetszőlegesen kiválasztott ruhadarabot vagy kiegészítőt kell minél ízlésesebben kifesteni, személyre szabva kidíszíteni. Luca nagyon izgatott lett, mindenképpen nevezni akart, mert a nyeremény sok értékes ceruza- és festőkészlet.

Sokat törte a fejét, hogy milyen ruhadarabot dekoráljon ki, és főleg az volt a kérdés, hogy milyen eszközt használjon, ami nem pereg le és nem is kopik le az anyagról. Több pólóra is rajzolt már mintát textilfilccel, de annak nem olyan erős a színe és nem annyira mutatós. A legtöbb textilfestékkel pedig nehéz dolgozni.

Én is elkezdtem agyalni a megoldáson. Miután Luca lefeküdt, elkezdtem az interneten textilfestékek után nézni. Már magam sem tudom, milyen úton jutottam így el egy játékokat árusító webshophoz. Az oldalra a kreatív játékok miatt néztem be, ugyanis ez alatt a menüpont alatt máris rengeteg segítségre és ötletre leltem. Ezen belül is több kategóriára voltak osztva a tarka-barka termékek, így nem volt nehéz eligazodni az ajánlatokon. Elhatároztam, hogy másnap megmutatom Lucának, miket találtam.

Reggel, miután a kislányom felöltözött és iskolába menetre készen állt, elővettem a laptopomat és magamhoz hívtam. Megmutattam neki a tegnapi kreatív játékokat, amiket a webshopban találtam. Egyből nagyon elnyerte a tetszését az úgynevezett Magic Dip festőstúdió. Ezen kívül többek között még rengeteg gyönyörű ceruza-, festék-, filctoll- és gyöngykészlet tetszett mindkettőnknek, amit az oldalon találtunk, de azért mégsem lehet mindent. Ez a Magic Dip festőszett tartalmazott 5 darab különböző színű festéket, egy tálkát és egy forgó állomást az edény alá, amiben az összeöntött színes festékekből színes mintát lehet keverni.

Ez a kreatív festőállomás mindkettőnknek nagyon megtetszett, mivel szinte bármilyen anyag, ruhadarab vagy kiegészítő festésére alkalmas. Lucát egyből meg is ihlették a termékről készült képek: úgy döntött, a nemrég vásárolt fehér tornacipőjét fogja tarkára festeni a játék segítségével.

Azonnal megrendeltem a kreatív festőszettet és szerencsére tudtam bankkártyával fizetni, ami szerintem alapvető lehetőség kéne, hogy legyen minden webshopon. Pár napon belül házhozszállították, Luca ugrált örömében, amikor kibontotta a csomagot. A dobozból elő is kerültek a szebbnél szebb festékek és minden más eszköz is. Sietve előkészítette a cipőjét és neki is állt, hogy kedvére összekeverje a színeket. Egyenként a tálkába öntötte azokat, majd jól megforgatta, mire a színek csíkos mintázattal összekeveredtek, anélkül, hogy egybeolvadtak volna.

Luca fogott egy régi fakanalat, amit direkt erre a célra adtam neki oda. Ráhúzta az egyik cipőt és óvatosan belemártotta a festékbe. Ahogy kihúzta, a cipő gyönyörű, tarka színekben pompázott. Luca nagyon örült, alig várta, hogy a pár cipővel benevezhessen a pályázatra. Természetesen száradás után azonnal fel is próbálta az új dekorációjú lábbelijét. Igazán feldobta az eredetileg egyszerű fehér cipőt ez a kreatív díszítés.

A következő héten kihirdették a nyertest. Luca ugyan csak harmadik lett, de nem búsult, mert egy nagyon értékes ceruzakészletet nyert, amivel gyönyörűen lehet színezni, anélkül, hogy a satírozás csíkjai látszódnának.

A kislányom vérszemet kapott a ruhadekorálásban, így gumikarkötőket, hajgumikat és egy telefontokot is kidekorált ugyanazzal a módszerrel, ahogy a cipőt. Most már tudom, hogy hogyha kreatív játékokra vagy ötletekre lenne szükségünk, bátran fordulhatunk ehhez a webshophoz.