A natúr szappan, ami számomra is teljesen bevált

Két héttel ezelőtt előadást kellett tartanom az egyetemen egy olyan témáról, amiről legalább 10 percet egyszerre tudok beszélni. Sokáig gondolkodtam, melyik téma is legyen ez, hiszen sok minden érdekel és igazából, ami érdekel, arról bármikor és sokat tudok beszélni.

Napokig gondolkoztam, hogy miről is tartsam az előadásomat. Szerettem volna olyan témát választani, ami nem csak engem érdekel, de nagy valószínűséggel a közönséget is érdekelni fogja. Végül aztán úgy döntöttem, hogy valami olyasmiről fogok beszélni a többi hallgatónak az egyetemen, amivel még én is csak pár héttel ezelőtt találkoztam. A natúr szappanokról fogom tartani az előadásomat, ugyanis tudom, hogy a velem egykorú fiatalok is ugyanazokkal a problémákkal küzdenek, mint én és mivel többségben vannak a lányok itt a karon, úgy érzem, hogy a téma pontosan a közönséghez igazodik.

Miért pont a natúr szappan? Ugyanezekkel a szavakkal kérdőjelezte meg néhány barátnőm is a témaválasztásomat, de erre nagyon egyszerű válaszom volt, még pedig az, hogy a natúr szappan egy olyan termék, ami rengeteg ember életét megváltoztathatná, ha tudnának róla. Azért ezt választottam témámnak, mert szeretném megmutatni az embereknek, hogy a problémájukra van egy sokkal gazdaságosabb és biztonságosabb megoldás, mint amit idáig megoldásnak gondoltak. Ez alatt azt értem, hogy én is, mint mindenki más, mindig megvettem a legújabban reklámozott szépségápolási termékeket, gondolván: „Na, ez most biztos jó lesz a bőrömre.” Persze egyik sem segített, viszont a tárcám hamar kiürült miattuk.

Mivel végre olyan előadást tarthattam, aminek a témája engem is érdekel, szinte azonnal nekiálltam elkészíteni az előadásomat. Megírtam hozzá a szöveget, elkészítettem mindenkinek hozzá az összefoglalót, hogy ne kelljen jegyzetelniük, csak figyelniük és a kivetítésre szánt anyagot is gyorsan elkészítettem, amibe sok képet beletettem, hogy lássák is, miről van szó.

Az előadásom napján eléggé izgultam, kíváncsi voltam, hogy a többiek mit fognak majd szólni, milyen véleményt fognak majd alkotni a natúr szappanokról, és izgatottan voltam, hogy hátha olyan hatással lesz rájuk a mondandóm, hogy ők is elkezdik majd használni a natúr szappanokat.

Az előadás előtt kiosztottam mindenkinek az összefoglalót, amit írtam, és amint meglátták a témám címét, pozitív reagálásokat kaptam tőlük, mindenki azt mondta, hogy jó témát választottam és kíváncsian várják, hogy megtartsam az előadásomat. Készültem nekik egy kis meglepetéssel is. Mivel nem voltak olyan sokan, arra gondoltam, hogy egy natúr szappant feldaraboltam annyi részre, ahányan voltak és a végén mindenki kapott belőle, hogy ki tudják otthon próbálni. Ennek hatalmas sikere volt, tudtam, hogy ilyen kis meglepetésekkel igazán jól lehet hatni az emberekre, hiszen, ha megnézzük, az áruházakban a kóstolók is nagyon jól mennek, az emberek megkóstolják az ételt, és egyből meg is veszik, hiszen akkor már tudják, mit vesznek.

Az előadásom kicsit hosszabbra sikeredett, mint tíz perc, mivel a végén sok kérdést tettek fel nekem, amire készségesen válaszoltam is. Mindenki arra volt kíváncsi első sorban, hogy én mennyi idő után tapasztaltam változást. Alig két hét után már éreztem, hogy a bőrproblémáim eltűntek és rendszeres használat mellett teljesen el is tűnt minden panaszom. Legfőképpen az olajos bőröm volt a problémám, ami aztán bőrhibákhoz is vezetett és sajnos hiába kentem magam mindenféle kencével, semmi nem segített. Csak a natúr szappan.

A többiek pedig annyira lelkesek lettek az előadásom által, hogy kis idő elteltével már naponta 4-5 ember jött oda hozzám az egyetemen és mesélték, hogy ők is elmentek, vettek maguknak natúr szappant, sőt volt, aki még a szüleinek is vett. Örülök, hogy hatással voltam az emberekre, és sikeres volt a „küldetésem”.