Kávéfőzőt varázsoltam a testvéremnek

A mi családunkban nem nagyon szokás ajándékozni. Amikor gyerekek voltunk, a szüleink inkább élménnyel leptek meg bennünket, felnőttként pedig általában azt érezzük a legszebb ajándéknak, ha végre együtt lehetünk.

Amikor, ahogyan arról már meséltem is, megkaptam az első ausztriai állást , az együtt töltött idő még inkább felértékelődött. Mikor megnyílt a régiségboltom, gyakorlatilag végképp felhagytunk a tárgyak ajándékozásával. A hobbim a családomat is érintette. Csupa szép tárgy vett minket körül – semmi értelme nem volt többé

Most viszont közeledett a nővérem 50. születésnapja, én pedig úgy éreztem, ezt az alkalmat mindenképpen emlékezetessé szeretném tenni valamilyen kézzel fogható formában is.

Már hetekkel az ünnepség előtt készülni kezdtem, de sajnos semmi sem jutott az eszembe. Vagyis inkább, mindenféle haszontalan hülyeség… Egyet tudtam: olyan ajándékot szeretnék, amelyik tartós, amelyik a mindennapok része tud lenni – nem úgy, mint például az én csodás régiségeim. Valljuk meg, ezek sok örömet okoznak, de a mi családunkban egyszerűen már nem különlegesek.

Végül, bár nem vagyok híve az efféle dolgoknak, az interneten kezdtem keresgélni. Főleg a régiséges fórumokat ismerem, úgyhogy nem vagyok túlságosan képben a piaccal.

“De jó lenne, ha amit kinézek, varázsütésre itt teremne!” – nevettem el magam, miközben a furábbnál furább ötleteket nézegettem. Egy ötvenedik születésnapra mégsem vásárolhatok billentyűzettisztítót, meg agy alakú stresszlabdát, ahogy valamelyik fórumon javasolták…

Nagy morgásomban beütöttem a keresőbe, hogy “ajándék varázsló”. Legnagyobb meglepetésemre volt rá találat… Nem is akármilyen!

Az ajandek-varazslo.hu egy eléggé jól összerakott weboldal. Van egy keresője, amiben az ember megadhatja, kinek, milyen alkalomra, milyen összegér, milyen ajándékot keres. Aztán pikk-pakk, az oldal kidob egy csomó ötletet, ami között aztán lehet válogatni. A legjobb, hogy amit találtunk, azt rögtön meg is lehet rendelni különböző webáruházakból. Szóval, a dolog nem úgy néz ki, hogy az oldal kidob mondjuk egy csodálatos perzsaszőnyeget, amit egyébként kizárólag a mesés keletről lehet megrendelni, és tevekaravánnal szállítják a határig… Itt általában minden kapható, maximum egy hetes szállítási idővel. Ez azért elég jó, azt hiszem…

Az én kiválasztottam végül egy csodás kávégép lett. Egy nagyon jó minőségű, megbízható darab – biztosan sokáig szolgálja még a testvérem örömét. Szerintem nagyon szépen bele fog illeszkedni a mindennapjaikba is: leülhetnek majd reggelente egy kávé mellé megtárgyalni az élet nagy dolgait, vagy készíthetnek egy kapucsínót délutánra.

Pont valami ilyesmit kerestem, de magamtól sosem jutott volna eszembe… Szóval ez az oldal remek inspirációkat ad, ráadásul nem csak ötleteléshez, hanem közvetlenül vásárláshoz is kiváló. Szerintem mindenkinek hasznos lesz majd.