Festmények hordozása

Mindig is kreatív embernek tartottam magam és igyekeztem minél inkább fejleszteni, mélységekig felfedezni, miket tudnék kihozni magamból. Már kiskoromban elkezdett érdekelni a hangszer tanulás, először hárfán, majd gitáron tanultam játszani, majd énekelni kezdtem tanulni. Imádom a zenetanulás minden percét, a kihívásokat, a pillanatokat, amikor végre sikerül valami, ami korábban nem sikerült, a változatosságot, csodálatos dallamokat, amiket tanulok, és még sorolhatnám. A zene mindig is az életem egyik legfontosabb része volt és marad is, mivel felvidít és teljessé tesz. Szerintem sokan vannak így ezzel, az én ismeretségi körömben is sok olyan ember van, fiatalok és öregek egyaránt, akik rajonganak a művészet valamilyen ága iránt, legyen az a zene, az írás, szobrászat, vagy akár a festészet.

Szeretek olyan új emberekkel megismerkedni, akiket szintén az motivál, hogy a különböző művészeti ágak segítségével kihívások elé állítsák magukat, fejlesszék magukat. Szerintem azok az emberek, akik művészetekkel foglalkoznak, ezeken a tevékenységeken keresztül találják meg magukat, így tudják felfedezni, hogy kik is ők valójában, illetve nem csak önmagunkat, de a világot is könnyebben meg tudjuk érteni, ha művészeti tevékenységeket űzünk. A szövegeken, legyen az dalszöveg, vers, vagy novella, illetve a világ ábrázolásán keresztül, akár egy szobrász, akár egy festő formálja meg a világ egy szeletét, mindig egy más prizmán keresztül látjuk a dolgokat, mint ahogy azt magunktól látnánk. Mindenki máshogy interpretálja magának a világot, és ha megpróbálunk mások szemszögéből vizsgálni bizonyos problémákat, az esetek nagy részében egy olyan szempontot is meg fogunk látni, amire korábban magunktól biztosan nem gondoltunk volna. Én ebben látom a művészet szépségét, ez teszi változatosság és színessé a világot, és ha jobban belegondolunk, segít empátiát ébreszteni bennünk. Ha sikerül megértenünk mások nézőpontját, elfogadóbbak leszünk, és máshogy viszonyulunk azokhoz, akiket esetleg korábban nem tudtunk megérteni.

Amíg én leginkább a zene rejtelmeibe szeretem belevetni magam, az egyik legjobb barátnőmet inkább a festészet vonzza. Általános iskola óta ismerem, már akkor csodálatos alkotásokat volt képes kreálni egyszerű feladatokból, amiket rajz, illetve technika órán kaptunk. Ezt a tehetségét szerencsére sosem hagyta elveszni, tovább fejlesztette magát mindig, amikor csak lehetősége volt rá.  Több festmény is megtalálható a lakásomban, amit ő festett nekem, mindegyik gyönyörű, és tökéletesen kiegészíti az adott szobát. Őt leginkább a tájképek festése érdekli – legnagyobb örömömre, ugyanis nekem is ezek a fajta alkotások tetszenek a legjobban. A természet mindig is lenyűgözött, szerintem egyszerűen csodálatos és magával ragadó, és ha már nincs mindig lehetőségem kimenni egy erdősebb vagy legalább fásabb területre, legalább a lakásomban legyen valami, ami emlékeztet arra, hogy milyen gyönyörű tud lenni a világ. Erre tökéletesek ezek a festmények. Még inkább emeli értéküket, hogy az egyik legjobb barátnőm készítette ezeket, csak az én számomra.

Ő leginkább a kisebb képek híve, úgy gondolja, nem muszáj hatalmas vásznakra festeni ahhoz, hogy szép legyen egy festmény. Én is inkább a kisebb festményeket tartom előnyben, mivel azokat könnyebb elhelyezni a falon, nem foglalnak nagy helyet, mégis csodás díszként dobják fel a lakást. Arról nem is beszélve, hogy egy kisebb festményt nyilván könnyebb és gyorsabb megfesteni, mint egy hatalmas vászonra valót, és kevesebb helyet foglal. Ezek körülbelül A/4-es méretű keményfából készült lapok, amik tökéletesen elférnek abba a női aktatáskába, amit nemrég rendelt barátnőm az internetről. Ezeknek a festményeknek a tárolására teljesen alkalmasak, viszonylag kedvező árban vannak, és nagyon csinosak! Szerencsére nem kell azon aggódni, hogy esetleg összegyűrődnek, vagy bármi más bajuk esik ezeknek az értékes művészeti alkotásoknak, mert a weblapon található táskák alkalmasak bármilyen dokumentum hordozására és tárolására. Így mindig tökéletes állapotban tudom megkapni a barátnőm által készített műveket.

Mostanában elgondolkoztam azon, hogy akár én is megpróbálkozom a festéssel. Rajzolni mindig is szerettem, és bár kiemelkedő sosem voltam benne, ahhoz képest, hogy csak a saját szórakoztatásomra rajzolgattam néha, külső vélemények szerint egész jól sikerültek. Bár a festés egész más tud lenni, mégis vonz az új kihívás, és úgy érzem, érdemes lenne megpróbálkoznom vele.