Festmények és a saját festményeim eladása a webshopon

Művészeti iskolába jártam, így igen otthon vagyok a festmények világában. Szinte órákat tudnék beszélni róluk. Hogy egy kicsit meséljek a festmények történetéről, itt van róluk pár érdekesség. Például a tájkép, a zsáner, a portré és a csendélet mellett a nemzeti művészet megteremtésének igényével összhangban, a történeti festészet jelentette a legmagasabb rangú festészetet. Az emlékművek, a történeti tájkép vagy a történeti eseményképek ennek a műfajnak a céljaihoz hasonló feladatokat láttak el, ennek rangjára törekedtek. A történelmi festmények készülését sokszor szorgalmazták a sajtóban is. Magyarországon a politikai, társadalmi helyzet változásaival párhuzamosan fokozatosan teremtődtek meg a feltételei a reprezentatív, nemzeti igényű történeti festészetnek, nem függetlenül a művészeti intézményrendszer kiépülésétől. De, hogy ne merüljek el annyira a történelemben és a történelmi festményekben, inkább beszélnék a sajátjaimról.

Ugyanis a hobbim a festés. Szerencsére jó géneket örököltem és ennek köszönhetően a családom művészi vonalát is tovább tudom vinni. Rajzolgattam régebben, de aztán rájöttem, hogy a festés az, ami igazán érdekel és tehetségesnek is mondhatom magamat benne. Szerencsére, vagyis nem tudom, hogy szerencse ez, de mindenesetre nagyon hálás vagyok érte, mert nagyon boldoggá tesz engem, amikor az ecsetet a kezembe veszem.

Nagyon sok időt tudok eltölteni a festővászon előtt. Igen kreatív vagyok, így általában a képzeletem alapján jelenítem meg a képeket, de gyakran megkérésre is festek. Például portrékat, vagy fényképeket, elég sokan megkeresnek ez ügyben.

De egy idő után rájöttem, hogy összeköthetném a kellemeset a hasznossal és ekkor kerestem meg egy szakembert, aki segített nekem egy webshopot elkészíteni, ahol a saját festményeimet eladhatom és reklámozhatom. Továbbá facebook hirdetéseket is rakott fel a festményeimről, amiknek köszönhetően nagyon sok ember találkozott a képeimmel, amelyek eladó sorra kerültek.

A webáruházzal kapcsolatban egyébként minden jog fenn van tartva, így természetesen teljesen legálisan árulhatom a festményeimet. Az egyedi megjelenése a webshopnak pedig teljesen az én ízlésemet tükrözik. Szerintem a webshop készítés csak előnnyel járhat, hiszen ma, az internet világában hol tudnánk több emberhez eljuttatni, amit szeretnénk, ha nem az interneten keresztül? Leginkább sehol, legalább is nekem nincs erre jobb ötletem egyelőre.

Egyébként eléggé érdekel a webshop fejlesztés, a bátyám informatikus, szóval lehet, hogy majd kérek tőle tanácsokat, hátha tud adni ezzel kapcsolatban. Nagyon érdekes. Amikor webshopot tervez az ember, akkor ott is kell tudnia használni a kreativitását, hogy többek között minél megnyerőbb legyen a webáruház külseje, de egyben a felületek információban gazdagok és könynen kezelhetőek is legyenek. Mivel a bankkártyás fizetés is megoldott, így nem is kell adott esetben a vásárlóimmal találkoznom, csak egyszerűen kártyával utalják a pénzt és ennyi. Szerintem nagyon egyszerű és praktikus.

A legjobb az egészben az, hogy egy olyan dologgal tudok pénzt keresni, amit szeretek és még időm is marad bőven, hiszen akkor ,,dolgozok” tulajdonképpen, amikor egyben a hobbimmal foglalkozok, tehát festhetek. Így az egyetem mellett van elég időm mindenre, tanulásra, festeni és pénzt keresni is egyben. Nagyon hálás vagyok, hogy a webshop készítés mellett döntöttem.

Remélem, hogy a jövőben is olyan munkám lesz, amit szeretni fogok és még meg is tudok élni belőle. Ha ez a kettő dolog párosul egymással, akkor majd igen szerencsésnek mondhatom el magamat. Így legyen!