Festett motorok

Az egyik legnagyobb szenvedélyem az életben a motorozás. Még egy úgy nevezett motoros klubban is benne vagyok. Persze ez nem olyan, mint a filmekben, hogy folyton megsértjük a törvényt és terrorizáljuk az embereket. Inkább amolyan műkedvelő társaságnak mondanám magunkat, akik oda vannak a jó kétkerekűekért és a sebességért. Egyébként a tagok között a legkülönfélébb emberek találhatók meg. Van egyetemi tanár, nagymenő vállalkozó, egyszerű kőműves, sőt még egy művészünk is van, akinek az aszfalt hasítása mellett a kedvenc elfoglaltsága a festegetés. Nem semmi a pasas, elképesztően élethű alkotásokat készít. Néhány művét láttam csak, de azok alapján egy igazi zseninek tartom a fiatalembert. Ráadásul legutóbb minket is megörökített, a szokásos fényképezős módi helyett, festő vásznon.  Persze ez nem minden napi alkalom volt, ráadásul nem sokkal előtte kerültem be a társaságba én is, és a barátnőm is, aki szintén hódol a motoroknak. A képen négyen szerepelünk, én a barátnőmmel, és a barátom az ő párjával, illetve természetesen a járgányaink. Erre az alkalomra vettem meg életem első komoly motoros ruházatát.

Bár korábban is volt már egy normálisabb felszerelésem, a festés előtt nem nagyon jártam utána, hogy milyenruhát érdemes megvenni. Inkább csak ránézésre válogattam. Meg eleinte nem voltam biztos benne, hogy mennyire fog bejönni a motorozás, így nem akartam a szükségesnél több pénzt költeni rá. Ráadásul úgy gondoltam, hogy nem a ruha teszi az embert, jó lesz nekem egy egyszerűbb, olcsóbb szerelés is. Minden esetre a festmény elkészítésének idejére már biztos voltam benne, hogy hosszú távú hobbim lesz ez, és emiatt egyébként is kellett volna szereznem egy rendes szerkót. Végül is a klub néhány tagja emlegette a Sixgear-t. Ez a cég elég jó minőségű ruhákat árul Magyarországon, és mivel több olyan ember is ajánlotta, akiknek az ízlésére és véleményére adok, így végül úgy döntöttem, náluk nézek körül ruha ügyben. Nem is bántam meg a döntésem. Olyannyira nem, hogy az óta már én is több embernek is ajánlottam őket, és nem véletlenül.

Először is fontos kiemelni a minőséget. Talán ez az egyig legkiemelkedőbb dolog, hiszen az emberek elvárják, hogy a nehezen megkeresett pénzükért cserébe valami tartós dolgot kapjanak, ami megfelel annak a célnak, ami miatt a vásárlásra sor került. Azt kell mondanom, hogy ennél a cégnél nem spóroltak a kvalitáson. A legtöbb ruhának nem csak a szakítószilárdsága van letesztelve, hanem az is, hogy milyen gyorsan kopik, és mennyire véd a szél ellen. Ráadásul mindez nem csak laborkörülmények között, hanem kint a jó öreg természetben, terepen is ki van próbálva. Elég csak megfogni egy-egy terméket, és már a tapintáson is érezhető, hogy nem a kínai piacon jár az ember.

A megfelelő védelem és tartósság mellett a kényelem sem utolsó szempont. Az első ruhám például kifejezetten jól megfelelt, ha arról volt szó, hogy meg kell védenie az ütődésektől, de borzasztóan kényelmetlen volt. Ehhez képest a Sixgearnél vásárolt öltözékemben szinte úgy érzem magam, mintha hétköznapi ruhába öltöztem volna. Fogalmam sincs, hogy milyen lejárással érik ezt el vagy, hogy milyen anyagot használnak, hogy ezt az eredményt elérjék, de azt kell mondanom, hogy a végeredmény egyszerűen tökéletes.

Most azonban egy harmadik szempont is igen fontos volt, mégpedig a kinézet. Alapból unom már a teljesen fekete motoros dzsekit, a hozzá illő, azonos színű nadrággal együtt. Most valami különlegesebb, színesebb darabot akartam, az egyediség és a festményen történő szereplés miatt is. Ráadásul a láthatóság sem utolsó szempont, mivel így legalább nem kell azt a kukásmellényt használnom.

Hihetetlen módon még ennek az elvárásnak is meg tudtak felelni, így azt hiszem, hogy kijelenthetem, hogy igazán jó vásárt csináltam. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy az ára sem volt eget rengető a felszerelésnek. A festmény eszméletlen jól sikerült, és a ruha is kitart már jó rég óta, pedig a szél tépi rendesen. Egy biztos, hogy a következő adag motoros ruhámat is itt fogom venni, ha ugyan szükség lesz rá, mert úgy tűnik ez a mostani elnyűhetetlen.