Egy nyugodt reggel

Vessen meg bárki, aki ezt a cikket olvassa, de alig vártam, hogy vége legyen a nyári szünetnek, é végre el tudjak tölteni egy reggelt nyugodtam, a kávém társaságában. Te voltál már így?

Azt gondolom semmi rossz nincs abban, ha egy anya szeretne néha egy kis időt eltölteni a gyermekei nélkül. Ettől még senki nem lesz rossz anya, vagy nem fogja kevésbé szeretni a gyermekeit. Persze mindig akadnak amolyan buzgó mócsingok, akik ezt nem így gondolják, de nem vagyunk egyformák, kell ilyennek is lennie és olyannak is. Te melyik csoportba illessz bele?coffee-424758_640

A szünet vége

Már nagyon vártam, hogy leteljen a két és fél hónapos „szenvedés”. Azért is teszem idéző jelbe, mert nem gondolom szó szerint, mert azért volt nagyon jó része is. Amikor kezdődik a nyári szünet, mindenki fellángol, hogy de jó, végre nem kell korán kelni, nem kell húsz helyre egyszerre oda érni, vagy éppen ketté szakadni a két gyerek között. Azokat meg aztán végképp nem irigylem, ahol van három, vagy négy gyerek is. Neked van gyermeked? Ha igen, azt gondolom, ismered az érzést, mikor egy időben van a szülő értekezlet, vagy mondjuk egy napon kellene egyszerre elvinned a gyereket ugyan arra a helyre…Szóval nem lehetünk tökéletesek, bármennyire is szeretnénk.

Az első gyerek

Itt mindenki megpróbál tökéletes lenni, hiszen ő az első gyermekünk, minden jó legyen, és még véletlenül se vesse ránk senki azt a követ, hogy nem jó anya. Te jó anyának tartod magadat?

Ma már tudom, hogy nem feltétlenül attól leszek a legjobb, hogy mindent meg akarok csinálni helyette, nem hagyom, hogy elessen, megtapasztaljon dolgokat. Hiszen ha ezeket nem hagyjuk, akkor miből fog tanulni? Elgondolkodtató igaz? Persze ezek az érzések az első gyereknél még nem így vannak, majd a másodiknál jönnek elő. Hogy miért?

Mert ott már nem tudunk tökéletesek lenni, és mindenre oda figyelni, hiszen már kettő van. Ha kicsit piszkosabb a ruhája, vagy leette, már nem az az első, hogy ráadunk egy frissen mosott, jóillatú ruhát. Arról nem is beszélve, hogy vasalás, fertőtlenítés oda, mér van olyan is, hogy nem vasaljuk ki a ruhát. Minek is?

A nyugodt percek

Igen is szükségem van arra, hogy eltöltsek magammal egy kis időt. Hogy mit is jelent ez konkrétan? Nyár végére el is felejtem, hogy mi az a nyugodt reggeli, vagy hogy megigyam csendben a kávémat az nélkül, hogy rohanni kellene, vagy valamelyik gyerek akarna valamit.

Arról már nem is beszélve, hogy milyen újságot olvasni.

Szeretek az interneten böngészni, itt sok jó cikket szoktam találni. Mennyivel könnyebb úgy keresgélni, és nézelődni, hogy nem kell két percenként felugrálni. Mondjuk szerencsés vagyok a munkát illetően is, hiszen itthonról dolgozom, így nem kell semerre kimozdulnom.

Egy jó újság…amit nyugodtan el tudok olvasni, milyen jó is. A minap, érdekes cikket találtam; napelemes rendszer családi házra. Mindig is érdekelt az alternatív energia. Egyszer talán nekünk is lesz majd. Persze az még odébb van, de az információt érdemes mindig gyűjteni.

Mindent összevetve igen is jó érzés, sőt szükségem van arra, hogy csak magammal foglalkozzak. Legyen az egy reggeli kávé elfogyasztása, vagy reggeli, de esetleg egy nyugodt újság olvasás is ide tartozik. Ettől se rossz anya nem leszek, és nem fogok kevesebbet érni. Ha te is így vagy ezzel, nyugodtan ülj le, és igyál meg egy kávét, vagy teát reggelente, és élvezd ki a pillanatot.