Angol tudás tesztelése, bukósisak akciók

shop-805536_640Angol közép fokú nyelvvizsgára készülök, már egy éve, hogy járok angol nyelvtanfolyamra. Remélem, hogy meghozza majd a sok tanulás a gyümölcsét.

A tanulás

Mindig is az volt a vágyam, hogy író, vagy fordító legyek. Az egyik család barátunknak a felesége is angol fordítóként dolgozik. Számos könyvet is fordított már magyarra, vagy segédkezett benne. Akkor tetszett meg igazén, amikor egyik alkalommal nálunk volt, és anyuval beszélgetett ezekről a dolgokról. Én pont az iskolából jöttem haza, és hallgattam a beszélgetésüket. Akkor gondolkodtam rajta, hogy mi lenne, ha hasonló dolgot tanulnék én is.

Ehhez pedig ugye sok mindenre van szükség, és megfelelő nyelvtudásra is.

A nyelvvizsga

Emlékszem első alkalommal mennyire izgultam a nyelvvizsgán. Mint aki nem tud semmit, hebegtem, és habogtam. Aztán csak belerázódtam, és letettem. Most majd 18 évesen készülök életem 2. nyelvvizsgájára, és már kevésbé izgulok.

Minden féle módon próbálom tesztelni a tudásomat. Angol filmeket hallgatok, vagy angolul olvasok. A minap a könyvárban pedig a kezembe akadt egy angol nyelvű magazin. Ennek igazán megörültem, mert még nem nagyon volt alkalmam ilyen bulvár lappal találkozni. Az egyik fordítás igen csak jóra sikerült. Örültem magamnak is, mert mindent megértettem belőle. A cikk, vagy inkább a reklám, bukósisak akciókról szólt, ami most lesz az egyik budapesti nagy motoros áruházban. Nagyon büszke voltam magamra, hogy ezt is sikerült  megoldani.

Az, hogy mi leszek majd, még nem tudom. Most egy a célom, hogy levizsgázzak majd az év végén, és hogy a nyelvvizsgám is sikerüljön. Mindenképpen szeretnék majd tovább tanulni abban biztos vagyok. Az, hogy ez főiskola, vagy egyetem lesz, még nem gondolkodtam rajta

ami biztos, hogy valami olyasmi, ami a nyelvvel kapcsolatos. Ha már ennyi energiát fektetek bele, a nyelvbe, és igen könnyen is tanulom, akkor miért hagynám abba?. Anyám barátja azt mondta, ha még is fordító szeretnék lenni, szívesen segít mindenben. Még van egy kis időm eldönteni, hogy mi is szeretnék lenni, ha nagy leszek.