A régiségek szeretete

books-825051_640Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én szeretem a régi dolgokat. legyen az egy bútor, vagy egy eszköz, netalántán terítő, ugyan olyan közel áll a szívemhez.

A régi holmik

Szeretek bolha piacra járni, és régi holmikat vásárolni. Nem a ruhákra gondolok, de mondjuk a népviseleti tárgyakat viszont szeretem.

Ha esetleg belebotlok egy régi éjjeli szekrénybe, azt szívesen megvásárolom, persze ha az ára is megfelelő. Több lehetőség is van arra, hogy újjá varázsoljunk egy ilyen tárgyat. Én a régi bútorok formáját, egyszerűségét szeretem. De mondjuk a lakkozott felületű bútort nem igazán szeretem, és nem is tetszenek. Ezért én a következőt szoktam tenni, ha ráakadok egy egy régi gyöngyszemre, ami még tetszik is, és illik a házunk stílusához. Ami a legelső lépés, hogy lecsiszolom. Nálunk minden natúr fa, vagy pedig régi fehéres, szürkés árnyalatú. Minden úgy lett ilyen, hogy le lett csiszolva, és azután kapott színt, vagy egy védő réteget.

Használtat vagy újat

Megoszlik a véleménye az embereknek ezt illetően. Én nekem semmi bajom nincsen a régi holmikkal, főleg ha azok még jó állapotúak is. Persze van a bútorok között, ami új, és nagyon tetszik, de az a felső kategóriáké, amit anyagilag nem sokan engedhetnek meg maguknak. A másik, hogy a régi bútorok még meg voltak jó alaposan csinálva. A mostaniak viszont már kevésbé.

A szüleim vásároltak olyan 6 évvel ezelőtt egy szoba bútort. Hát egyszer lett mozgatva, és arrébb téve, de az olyan állapotban van, mint ami szét akar esni. Igaz, hogy fából készült, de valahogyan mégis olyan silánynak tűnik. Ennek ellenére az ára nem volt az.

Azt gondolom, nincs azzal semmi baj, ha valaki a régi bútorokat szereti. Ezekkel a holmikkal, ezeknek a szeretetével tudjuk a hagyományainkat, és a népviseleteinket is megőrizni.